Schuldhulpverlening voor ondernemers

Met alle ontwikkelingen in de wereld om ons heen kan het gebeuren dat je bedrijf zich in zwaar weer bevindt. Dat is enorm vervelend, maar gelukkig bestaat er zoiets als schuldhulpverlening voor ondernemers. Wanneer je in 1 van De6 Gemeenten (Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen of Zundert) woont, dan kun je kosteloos bij De6voorOndernemers terecht voor al je vragen over hulp bij financiële zorgen.

De6voorOndernemers helpt ondernemers zoals jij

Stel dat je onderneming om wat voor reden dan ook niet lekker draait, dan is het fijn om te weten dat je bij De6 voor Ondernemers terecht kunt met al je vragen over financiën, schulden of gemeentelijke regelingen voor ondernemers (zoals schuldhulpverlening). Dit platform bestaat uit specialisten met allemaal hun eigen expertises die je kosteloos op weg helpen.

Schuldhulpverlening voor ondernemers

Discrete hulp wanneer jouw bedrijf het nodig heeft

Wij begrijpen dat de drempel om hulp te vragen een hele hoge is. Waarschijnlijk loop je al lange tijd rond met twijfels of je er verstandig aan doet om een buitenstaander om hulp te vragen. Als ondernemer ben je gewend je eigen boontjes te doppen en je wil je eigen problemen dan ook zelf oplossen. Toch kan het voorkomen, dat je in een situatie bent beland waar je zelf niet meer uitkomt. Dan is het goed om te weten, dat je er niet alleen voor staat.

Bij De6voorOndernemers kun je terecht met al je vragen over financiën, schulden en schuldhulpverlening. Alle specialisten zullen uiterst zorgvuldig met je gegevens omgaan, daar kun je van op aan. Zij beseffen als geen ander hoe belangrijk discretie is

Hulp nodig?

Schulden oplossen zonder schuldsanering

Ben jij momenteel geneigd om je spaargeld in te zetten om de openstaande facturen te voldoen? Of ben jij je aan oriënteren op de mogelijkheden om extra geld te lenen? Dat is een logische reactie, want niemand zit te wachten op de stress die het hebben van schulden met zich meebrengt. Toch is het verstandig om goed na te denken voor je één van die stappen zet.

Je wilt immers voorkomen dat je privé ook in de problemen komt (door bijvoorbeeld je spaargeld voor “later” te besteden om de aanmaningen te voldoen). Wanneer je bedrijf voor een korte periode een geldtekort heeft, dan kan een kortlopende lening of een krediet uitkomst bieden. Maar wanneer het probleem groter is, dan kunnen de schulden door een lening juist nog verder oplopen.

Afspraken maken met schuldeisers over bijvoorbeeld een betalingsregeling kan juist wel ademruimte geven. Het kan rust in je hoofd geven en is wellicht een prima optie voor jouw onderneming. Een gesprek met één van de specialisten van De6voorOndernemers helpt je de verschillende opties voor jouw situatie op een rijtje te zetten.

Schuldhulpverlening gratis advies van specialisten

Schuldhulpverlening voor ondernemers

Wil je liever niet je spaargeld opvreten of nog extra lening afsluiten, maar zijn de schulden van je bedrijf langzaam maar zeker zo hoog geworden dat je er slapeloze nachten van hebt? Heb je geen idee meer waar je moet beginnen om uit de financiële misère te komen? Weet dan dat er meerdere mogelijkheden zijn voor je bedrijf om er weer bovenop te komen. Zo bestaat er niet alleen voor particulieren schuldhulpverlening, ook ondernemers kunnen in aanmerking komen voor schuldhulpverlening.

Hiervoor kun je terecht bij de gemeente waarin je woont. Op het moment dat jouw bedrijf daadwerkelijk in aanmerking komt voor Schuldhulpverlening voor Ondernemers (SHVO) dan worden de schulden in kaart gebracht, waarna op basis van een schuldenoverzicht een bedrijfssaneringskrediet of spaarsanering voorgesteld wordt. Dan volgt een betalingsvoorstel en een overeenkomst met schuldeisers. De6voorOndernemers kan je helpen om hierin je weg te vinden.

Gratis advies bij financiële problemen voor ondernemers

Gratis staand advies

Het raadplegen van één van de specialisten is gratis wanneer het gaat om zogenaamd staand advies. Dat is kort advies dat direct gegeven kan worden. Dat kan bijvoorbeeld ook gaan om een doorverwijzing. Is jouw vraag over schuldhulpverlening uitgebreider en heeft de specialist voor het advies meer tijd nodig voor bijvoorbeeld uitzoekwerk, dan kan het zijn dat er wel een financiële vergoeding ter sprake komt. Als de specialist vanuit de gemeente of een semi-overheidsorganisatie werkt is trouwens de kans groot dat het uitgebreide advies (zittend advies) ook kosteloos is.

Meer over hulp en advies

Kies de specialist die bij je past

Wanneer je advies in wil winnen over hoe je het beste om kunt gaan met de schulden van je bedrijf of meer informatie wil over de schuldhulpverlening, dan kun je zelf de check invullen om te ontdekken welke specialist het beste bij jou past. Bij elke specialist vind je een foto en een persoonlijke tekst geschreven door de persoon achter de foto. Op die manier kun je een weloverwogen keuze maken, zodat je zeker weet dat je iemand kiest waar je vertrouwen in hebt.

Heb je een specialist gevonden? Dan ligt de bal bij jou. Je stuurt zelf een email naar de specialist van je keuze. Het is daarbij belangrijk om jouw vraag duidelijk te omschrijven, zodat de specialist je meteen zo goed mogelijk kan helpen.

Houd in je achterhoofd, dat er een kleine kans is, dat je geholpen wordt door één van zijn of haar collega’s. De specialisten op de website worden continu aangevuld, zodat er van elk thema meerdere specialisten beschikbaar zullen zijn.

De gratis advies check

Onze partners voor startende en ervaren ondernemers