Hulp bij schulden voor zzp'ers en mkb'ers

Het gaat al een tijdje niet zo lekker met je bedrijf en je maakt je steeds meer zorgen over de toekomst. De facturen stapelen zich op en het lukt je niet om alles te betalen. Misschien heb je de laatste tijd wat minder opdrachten gehad, zijn de kosten gestegen of heb je geïnvesteerd en heeft die investering zich nog niet terug kunnen verdienen. Er zijn heel veel redenen waardoor je bedrijf in de problemen kan komen. Wat de reden ook is, De6voorOndernemers biedt hulp bij schulden voor zzp'ers en mkb'ers. Je staat er niet alleen voor!

Kosteloos advies nodig van lokale specialisten?

Met De6voorOndernemers sta je er niet alleen voor. Onze specialisten bieden hulp bij schulden voor zzp'ers en mkb'ers.

vul de check in

Kies de specialist

Neem Contact op

hulp bij schulden voor zzp'ers en mkb'ers

Ondernemen is risico's nemen

Als zzp’er of mkb’er weet je dat je soms risico’s moet nemen om succesvol te zijn. Dat hoort er nu eenmaal bij. Dan kan het ook gebeuren dat het niet loopt zoals je had gehoopt. Grondstofprijzen rijzen de pan uit, een grote opdrachtgever valt weg of nieuwe opdrachten laten op zich wachten. Het zijn allemaal mogelijke scenario’s waardoor je in de problemen kunt komen. Er zijn gelukkig diverse regelingen voor zzp’ers en mkb’ers die kunnen helpen om bijvoorbeeld beslaglegging of te voorkomen. Als ondernemer wil je misschien alles zelf oplossen, maar door het oerwoud van alle wetten en regelgeving kan het een hele uitdaging zijn om de juiste regelingen te vinden.

De6voorOndernemers is in het leven geroepen om ondernemers zoals jij op een laagdrempelige manier te helpen. Bij de specialisten van De6voorOndernemers kun je (anoniem als je dat wil) terecht met al je vragen over financiën, schulden en schuldhulpverlening voor ondernemers. Zij snappen dat de eerste stap moeilijk is en zullen je gratis op discrete wijze bijstaan met raad en daad. Als ondernemer uit Moerdijk, Etten-Leur, Roosendaal, Rucphen, Zundert of Halderberge kun je zelf kiezen welke specialist je inschakelt voor hulp bij schulden voor zzp’ers en mkb’ers.

Blijf niet zitten met schulden

Misschien zie je in gedachten je bedrijf al op een faillissement afstevenen, maar zo ver hoeft het niet te komen. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter. De eerste stap is een moeilijke, maar als die eenmaal gezet is dan zal er een last van je af vallen. Er zijn namelijk meer mogelijkheden dan je misschien zult denken.

Betalingsafspraken

Wat je zelf kunt doen in een vroeg stadium, is in gesprek gaan met je schuldeisers om betalingsafspraken te maken. Samen bepaal je wat reëel is en wat behapbaar is voor jou. Dit kan goed werken wanneer de grootte en hoeveelheid van de schulden nog niet problematisch is en je vooruitzicht hebt op meer opdrachten of inkomsten in de nabije toekomst. Als de schulden al wat verder zijn opgelopen en je het lastig vindt om zelf afspraken te maken, dan kun je de hulp inschakelen van een schuldhulpverlener.

hulp bij schulden voor zzp'ers en mkb'ers
hulp bij schulden - de 6 voor ondernemers

hulp bij schulden voor zzp’ers en mkb’ers

Sinds 2021 is het makkelijker geworden om onderhandse akkoorden te sluiten met schuldeisers. Onder bepaalde voorwaarden kun je de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) toepassen. Wanneer je er niet uitkomt met alle schuldeisers, dan kan de rechtbank het akkoord alsnog goedkeuren. Goedkeuring van de rechtbank betekent dat ook de schuldeisers die niet instemden zich moeten houden aan het onderhands akkoord.

Ook een minnelijk traject is mogelijk. Als je voldoet aan de vereisten van de gemeente, dan krijg je een schuldhulpverlener toegewezen. Die schuldhulpverlener probeert vervolgens een betalingsregeling te treffen met je schuldeisers. Als je tot een minnelijk akkoord komt, dan betaal je binnen 36 maanden zoveel mogelijk terug. Je krijgt finale kwijtschelding voor het resterende bedrag, dat wil zeggen dat je na die 36 maanden de restschuld niet meer hoeft te voldoen.

Als het minnelijke traject niet is gelukt, dan kun je gebruik maken van de Wsnp (wettelijke schuldsanering). Dit wettelijke traject heet schuldsanering en je kunt er gebruik van maken als je eenmanszaak of VOF hebt. Je doet bij de rechter een verzoek om in aanmerking te komen voor de Wsnp en als dat ingewilligd wordt, dan maakt de rechtbank een saneringsplan. In dat plan staat het bedrag dat je moet voldoen en hoe lang je daarover mag doen. Dat zal in de meeste gevallen 3 tot 5 jaar zijn. Na die periode krijg je ook hier finale kwijtschelding en kun je met een schone lei beginnen.

Twijfel niet langer en schakel hulp in!

Je staat er niet alleen voor

Zo ver hoeft het natuurlijk niet te komen. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter. De experts van De6voorOndernemers bieden niet alleen hulp bij schulden voor zzp’ers en mkb’ers. Er zijn ook specialisten die veel weten over marketing en je kunnen helpen om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Er zijn veel manieren waarop De6voorOndernemers je kan helpen om je bedrijf weer volledig op de rit te krijgen en de toekomst weer rooskleurig in te zien. Je moet alleen de weg weten te vinden en dat is nu precies waar De6voorOndernemers je bij kan helpen.

Is je onderneming gevestigd in de gemeente Zundert, Rucphen, Moerdijk, Roosendaal, Etten-Leur of Halderberge? Dan mag je gratis gebruik maken van de kennis van alle aangesloten experts. In het totaaloverzicht kun je direct kiezen en (indien gewenst anoniem) contact opnemen met de specialist van je keuze. Je bent er altijd van verzekerd dat alle experts jouw vraag met discretie zullen behandelen.

Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Doe dan volledig anoniem de check en ontdek welke specialist jouw vraag het beste kan beantwoorden.

Doe de check!

Onze partners voor startende en ervaren ondernemers