Hulp bij schulden voor ondernemers

Iedereen die het overkomt, dacht dat het hem of haar nooit zou overkomen. Wanneer je financiële problemen hebt of zelfs in de schulden zit met je bedrijf, dan voelt dat onwerkelijk. Toch is het belangrijk om zo snel mogelijk in de realiteit te stappen en om hulp te vragen. De6voorOndernemers biedt hulp bij schulden voor ondernemers. Eén van de specialisten helpt je belangeloos weer op weg met je geldzaken.

Schuldhulpverlening Moerdijk en Halderberge

Voorkom erger

Waarschijnlijk twijfel je al een tijd of je hulp van buitenaf in moet schakelen. Blijf niet te lang met dat rusteloze en onzekere gevoel rondlopen. Weet dat er meer mogelijk is dan je misschien zou denken. Bij de specialisten van De6voorOndernemers kun je (anoniem als je dat wil) terecht met al je vragen over financiën, schulden en schuldhulpverlening voor ondernemers.

Als je je zorgen maakt, is het belangrijk om op tijd om hulp te vragen. Om hulp vragen is geen teken van zwakte, het vergt juist moed en kracht. Hoe eerder je die stap zet, hoe beter. Je wil immers niet nog verder in de problemen komen met je bedrijf. Op het moment dat je de facturen niet meer kunt betalen, dan kan de situatie snel verslechteren. Wanneer je in een situatie bent beland met je bedrijf waar je zelf niet meer uitkomt, dan is het goed om te weten dat je het niet alleen op hoeft te lossen.

Hulp nodig?

Je staat er niet alleen voor

Slapeloze nachten vanwege openstaande facturen of constant op je hoede omdat je bang bent voor schuldeisers die ineens voor de deur staan? Wanneer je geldzorgen hebt, dan vreet dat aan je. Maar het kan de beste overkomen. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat ongeveer 220.000 ondernemers te maken hebben met problematische schulden. Als je op korte en lange termijn niet aan je financiële verplichtingen kunt voldoen, dan noemen we dat problematische schulden.

Als ondernemer ben je gewend om zelf alles te regelen en het zal misschien moeilijk zijn om over je situatie te praten. Je praat liever over je successen als ondernemer. En hulp vragen, dat voelt als falen. Toch is het belangrijk om betalingsachterstanden of schulden niet te ver op te laten lopen. Te vroeg om hulp vragen? Dat bestaat niet! De specialisten van De6voorOndernemers helpen je kosteloos en discreet, zodat je weer rustig kunt slapen.

Hulp bij schulden voor ondernemers - De6voorondernemers

Hulp bij schulden: meerdere opties

Er zijn meerdere mogelijkheden om uit de financiële misère te raken en De6voorOndernemers helpt je om te kijken welke optie het beste bij jouw bedrijf past. Uiteraard ben jij in alle gevallen degene die de touwtjes in handen blijft houden. De specialisten van De6voorOndernemers beantwoorden je vragen, geven advies, denken met je mee en kunnen je doorverwijzen wanneer nodig.

Bijzonder beheer

Bij oplopende schulden kun je zelf gaan praten met je schuldeisers om betalingsafspraken te maken, zodat het bedrag voor jou in gedeeltes op te brengen is. En wist je dat verschillende kredietverstrekkers (zoals banken) een speciale afdeling hebben die Bijzonder Beheer heet? Als je als ondernemer in zwaar weer komt, dan kun je onder het beheer van deze afdeling komen te staan. Hun doel is om jouw bedrijf weer op de rit te krijgen, zodat de kredietrisico’s verminderen en jij weer zorgeloos verder kunt met ondernemen.

Schuldhulpverlening

Mocht dat niet lukken, dan zijn er verschillende instanties die schuldhulpverlening aanbieden. Zo kun je bij tijdelijke problemen in aanmerking komen voor een Bbz-uitkering (Bijstand voor zelfstandigen). Onze specialisten leggen je graag uit aan welke voorwaarden je bedrijf dan moet voldoen.

Ook is er een minnelijk traject en de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp). De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) helpt bedrijven die door hoge schulden failliet dreigen te gaan, terwijl ze nog wel levensvatbare bedrijfsactiviteiten hebben. Door schulden te reorganiseren, kun je door met je bedrijf. En hoe zit het dan met een faillissement? Dat is ook een optie. Het nadeel van een faillissement is dat je daarna niet van je schulden af bent. Schuldeisers kunnen bij een faillissement zelfs na meerdere jaren nog geld van je vorderen.

Hulp bij schulden voor ondernemers - De6voorondernemers

Zelf je schulden oplossen? Denk goed na

Niemand zit te wachten op de stress van schulden. Jij ook niet en je hebt natuurlijk veel nagedacht over mogelijke oplossingen. Dat is prima, maar denk goed na voordat je zelf alles uit de kast gaat halen om van je schulden af te zijn. Openstaande facturen betalen met je spaargeld, een parttime baan ernaast nemen of kleiner gaan wonen. Het zijn allemaal lapmiddelen en ze kunnen werken als het gaat om een eenmalige actie. Een actie die kan helpen wanneer je bedrijf op korte termijn weer voldoende omzet en cashflow heeft. Als dat niet het geval is, dan blijf je gaten dichten en gaat de situatie van kwaad tot erger.

Het laatste dat je wil, is nog meer of nog hogere betalingsachterstanden. Trek op tijd aan de bel en schakel hulp in om meer ellende te voorkomen. De specialisten van De6voorOndernemers snappen dat de eerste stap moeilijk is en zullen je gratis op discrete wijze bijstaan met raad en daad. Als ondernemer uit Moerdijk, Etten-Leur, Roosendaal, Rucphen, Zundert of Halderberge kun je zelf kiezen welke specialist je inschakelt voor hulp bij schulden.

Kies de specialist die bij je past

Onze partners voor startende en ervaren ondernemers