Regelingen en subsidies voor ondernemers

Wist jij dat de overheid ondernemers zoals jij op verschillende manier kan helpen? Er is namelijk meer mogelijk dan je nu misschien denkt! Er zijn namelijk talloze regelingen en subsidies waar jij met je bedrijf voor in aanmerking kunt komen (denk aan een zakelijke lening voor starters, verschillende financiële regelingen, projectondersteuning of subsidies voor ondernemers).

Dat is natuurlijk fijn om te weten, maar hoe vind je de benodigde informatie en hoe weet je welke regelingen of subsidies voor jou interessant zijn? De6voorOndernemers helpt je om door de bomen het bos te zien. Onze specialisten wijzen je graag op relevante regelingen en subsidies voor ondernemers zoals jij.

Financiële ondersteuning wanneer jouw bedrijf dat nodig heeft

Subsidies voor ondernemers

In Nederland zijn er tal van mogelijkheden om subsidie te krijgen voor jouw bedrijf. Zo’n subsidie kan bijvoorbeeld betekenen dat je financiële steun krijgt voor een onderzoek of project dat je gaat uitvoeren. Maar een subsidie voor ondernemers kan ook een tegoedbon voor een adviseur of belastingvermindering inhouden. Er zijn verschillende opties en de specialisten van De6voorOndernemers weten de weg te vinden naar die ene optie die het beste bij jouw bedrijf past.

subsidies voor ondernemers

Kredieten en leningen voor ondernemers

Behalve de diverse subsidieregelingen kan de overheid ook kredieten en leningen verschaffen aan ondernemers. Zo zijn er bijvoorbeeld een microkrediet (tot € 50.000 met een looptijd van 1 tot 10 jaar) en een MKB-krediet (tot € 250.000). Je betaalt maandelijks een deel van de lening terug plus rente. Er bestaan vaak goede voorwaarden voor het terugbetalen zoals een lage rente of belastingvoordeel.

Uitkeringen voor ondernemers

Wist je dat er voor ondernemers een bijstandsregeling is? Dat is de Bbz (bijstand voor zelfstandigen) en kan bestaan uit een tijdelijke aanvulling op uw inkomen of een bedrijfskapitaal. Verder is ook een regeling voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen (IOAZ). Hiervan kun je gebruik maken wanneer je tussen de 55 en de AOW-leeftijd bent en wil stoppen met je bedrijf omdat je te weinig inkomsten genereert. Er zijn diverse regelingen waarvoor jouw bedrijf misschien wel in aanmerking komt. Vraag een gratis gesprek aan met 1 van onze specialisten en je komt erachter wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Projectondersteuning

De overheid geeft extra hulp op gebieden zoals duurzaamheid of MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Is jouw onderneming actief in 1 van deze gebieden, dan kom je misschien wel in aanmerking voor extra ondersteuning. Er zijn diverse regelingen beschikbaar, zoals een tegemoetkoming in de loonkosten bij onderzoek en innovatie, regelingen die helpen bij het investeren in energie- of milieuvriendelijke producten en nog legio andere subsidies.

Europese subsidies voor ondernemers

Als je binnen je onderneming werkt aan projecten die aansluiten bij de doelstelling van de Europese Unie, dan kom je misschien wel in aanmerking voor een Europese subsidie. Daarvoor kun je een projectvoorstel indienen, waarbij je het project uiteenzet en aangeeft dat je voldoet aan de voorwaarden. Benieuwd naar de diverse internationale regelingen? Ook in zo’n geval kan De6voorOndernemers je verder helpen.

subsidie voor ondernemers 002

Ook voor ondernemers in zwaar weer

Juist ook wanneer het niet zo lekker gaat met je bedrijf en de schulden zich opstapelen, zijn er diverse manieren waarop de overheid je kan ondersteunen. Zo zijn er niet alleen diverse uitkeringen beschikbaar, maar kun je ook gebruik maken van een schuldenregeling. Zo is er een vrijwillige betalingsregeling (het zogeheten minnelijk traject) en een schuldsanering (het wettelijk traject schuldsanering natuurlijke personen – Wsnp).

Wanneer je hier gebruik van wil maken, kun je schuldhulpverlening aanvragen bij je gemeente. De specialisten van De6voorOndernemers kunnen je vertellen hoe dat in zijn werk gaat en je doorverwijzen naar de juiste persoon. Misschien vind je het moeilijk om met je problemen naar een buitenstaander te gaan. Dat snappen onze specialisten als geen ander en je kunt er zeker van zijn dat zij je met veel discretie zullen helpen. Hoe lastig je het ook vindt om om hulp te vragen, het is echt belangrijk dat je die stap durft te zetten.

Trek op tijd aan de bel

Hoe eerder je om hulp vraagt, hoe beter en sneller je alles weer op de rit zult hebben. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van de Wsnp, dan geeft de rechter je aan het eind van de afgesproken periode een volledig schone lei. Je hoeft de overgebleven schuld niet meer te betalen. Dit in tegenstelling tot wanneer je in een faillissement terecht komt. Bij een faillissement, kan het zijn dat je met je eigen geld de (overgebleven) schulden moet betalen. Er wordt dan beslag gelegd op je privévermogen (zoals je koophuis, bezittingen of auto). Op tijd aan de bel trekken? Dat voorkomt grotere problemen in de toekomst!

Hulp nodig?

Kosteloos advies nodig van lokale specialisten?

Met De6voorOndernemers sta je er niet alleen voor. Onze specialisten helpen je om de meeste geschikte regelingen of subsidies voor ondernemers zoals jij. Zij

vul de check in

Kies de specialist

Neem Contact op

Zo maak je meer kans op subsidie

Wil je in aanmerking komen voor een regeling of subsidie voor ondernemers? Dan moet je aan alle voorwaarden voldoen. Veel subsidies hebben een specifieke doelgroep plus een strenge deadline voor de aanvraag. Bereid je daarom goed voor en vraag bij twijfel om hulp. Bij De6voorOndernemers zijn diverse specialisten beschikbaar die (bijna) alles weten van overheidsregelingen en subsidies voor ondernemers. Zo vergroot je de kans dat je de subsidie ook echt krijgt. Doe de check om te zien welke specialist jou verder kan helpen om die subsidie binnen te slepen.

Doe de check

Onze partners voor startende en ervaren ondernemers