In gesprek met...
specialist Henk van Ooyen

03 april 2023

In gesprek met

In gesprek met specialist Henk van Ooyen

Specialist Henk van Ooyen is sinds jaar en dag vrijwilliger bij het Ondernemersklankbord (OKB) en van daaruit is hij verbonden aan De6voorOndernemers waar hij ondernemers uit de gemeente Halderberge, Roosendaal, Etten-Leur, Rucphen, Zundert en Moerdijk ondersteunt met advies over alle aspecten van het ondernemerschap. In een kort vraaggesprek deelt hij de inzichten die in de loop der jaren heeft opgedaan.

Je bent vrijwilliger bij het OKB. Kun je daar iets meer over vertellen?

Ik ben inmiddels 7 jaar actief bij het OKB. Toen ik zelf minder ging werken ben ik ermee begonnen. Het leuke vind ik de variatie van het soort ondernemers wat ik tegenkom. Door de diversiteit aan markten waarin zij actief zijn en de verschillende uitdagingen waar zij mee te maken krijgen leer ik ook veel. Ik heb al veel starters mogen helpen, maar we doen ook veel aan bedrijfsbegeleiding en het begeleiden van ondernemers in zwaar weer.

Wat zijn volgens jou kwaliteiten die onmiskenbaar bij het ondernemerschap horen?

Ik denk dat je écht moet geloven in je business. Het moet helder zijn wat je wilt bereiken en je moet er helemaal voor gaan. Het helpt ook om sociaal georiënteerd te zijn en netwerken niet uit de weg te gaan. Maar ook zelfstandigheid en onafhankelijkheid zijn belangrijk. Dat je in staat bent om om te gaan met de eenzaamheid die er in het begin vaak ontstaat.

Welke tip zou je willen meegeven aan ondernemers met financiële problemen?

Trek op tijd aan de bel. Mijn ervaring is toch dat de meeste ondernemers met financiële problemen of schulden om vijf voor twaalf komen en niet om tien uur. Dat komt omdat mensen de neiging hebben om dingen uit te stellen. En die schroom en schaamte houdt hen vaak tegen. Maar hoe vroeger je komt, hoe meer er te redden valt. Er is dan een grotere kans om te overleven of een doorstart te maken. Wanhoop dus niet, maar zoek snel hulp of advies.

Over het Ondernemersklankbord

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. De OKB-adviseurs helpen als vrijwilliger en zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches. Zij kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap. Een begeleidingstraject van 6 maanden kost normaal gesproken 200 euro, maar in 2023 neemt het ministerie van Economische Zaken dit voor haar rekening.

Kijk voor meer informatie op: ondernemersklankbord.nl

In gesprek met Henk van Ooyen

Contact opnemen met specialist Henk?

Vanuit zijn werkzaamheden bij het OKB kun je Henk van Ooyen op het platform De6voorOndernemers terugvinden. Zit je in een situatie dat je graag eens wilt sparren over je zakelijke financiën, groeiplanning of marketing? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Henk of een andere adviseur van het OKB. Zij delen hun kennis en ervaring graag met je.

Bel 088 1717920 of mail naar [email protected] voor een telefonische afspraak.