Hulp bij digitalisering bedrijf

14 september 2023

Actueel

Als je ondernemer bent, dan komt er van alles op je af. Je moet aan veel dingen denken en veel zaken regelen. Digitalisering is misschien niet altijd het eerste waar je aan toe komt, terwijl het juist veel kan brengen. Klikopmorgen is een nieuw platform dat ondernemers helpt om stappen te nemen in de digitalisering bedrijf. Daarbij kun je denken aan trainingen en evenementen, maar ook aan hulp bij funding en subsidies krijgen.

Klikopmorgen

Het nieuwe platform Klikopmorgen is gericht op ondernemers in de maakindustrie. Het is een ondersteuningsprogramma voor digitalisering met de nadruk op industriële mkb’ers in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Digitalisering bedrijf door te leren van andere ondernemers, ervaringen te delen, workshops, cursussen te volgen en ondersteuning funding, dat vind je onder andere terug. Ook zullen er regelmatig evenementen georganiseerd worden. Het aanbod zal in de loop van de tijd steeds verder uitgebreid worden.

digitalisering bedrijf - klikopmorgen

Maak een grote sprong door een kleine stap te zetten

Alles begint bij het maken van de eerste stap. Ook groei en digitalisering van je bedrijf. Je hoeft niet meteen een grote stap te maken, simpelweg door er met anderen over te praten en te brainstormen kun je al een begin maken. Klikopmorgen helpt je daarbij. Zo kun je op 27 september het kick-off event bijwonen.

Het event vindt plaats op de Brainport Industries Campus Eindhoven en is gratis bij te wonen. Digitalisering kan je bijvoorbeeld helpen om te produceren tegen lagere kosten, nauwkeuriger te werken of stappen te ondernemen om personeelstekort terug te brengen. Je kunt 2 break-out sessies bijwonen waarin ondernemers vertellen over de rol die digitalisering speelt binnen hun bedrijf.

digitalisering bedrijf - klikopmorgen

Stap in de bus op 27 september

Op woensdag 27 september 2023 vertrekt de bus om 13:15 uur vanuit het NAC-stadion in Breda. Je kunt gratis mee om de inspirerende dag in Eindhoven bij te wonen. De kick-off staat bol van inspiratie en gastspreker Menno Lanting geeft een verrassende kijk op alledaagse praktijken.

Daarnaast zijn er interessante break-out sessies en is er volop ruimte om te netwerken. Je wordt rond 19:00 uur weer door de bus afgezet bij het Rat Verlegh stadion aan de Stadionstraat 5 in Breda. Zowel het programma als de busreis zijn geheel gratis.

REWIN West-Brabant is één van de partners die dit mogelijk maakt. Als je meer wil weten, dan kun je contact opnemen met Paul Hoogerhuis die namens REWIN de organisatie op zich neemt voor West-Brabant. Zijn gegevens zijn: 06-11 33 54 10, [email protected]

Direct aanmelden kan natuurlijk ook, klik dan op deze link.

Vakmanschap verdwijnt niet, maar verandert

Misschien twijfel je over het inzetten van digitalisering omdat je bang bent voor het verdwijnen van vakmanschap in je bedrijf. Natuurlijk zijn we in de loop van de tijd met zijn allen getuige geweest van een verschuiving op de productievloer. Terwijl expertise en knowhow ooit voornamelijk in handen waren van vaklui, worden ze nu geleidelijk overgedragen aan geautomatiseerde systemen. Dit betekent niet dat menselijke kennis niet belangrijk is of dat de waarde ervan is afgenomen. Integendeel, de noodzakelijke kennis evolueert, vooral om het proces te versnellen. Het vakmanschap neemt dus niet af, het verandert.

Werk efficiënter en sneller

In principe maakt een computer geen fouten. Tenminste, wanneer deze goed is ingesteld. Menselijke handelingen zijn juist gevoelig voor fouten en door het digitaliseren van mensenwerk kunnen processen efficiënter worden. Bijvoorbeeld door het invoeren van diverse koppelingen kan ook veel tijd (en daardoor geld) bespaard worden en de manier waarop informatie verzameld wordt vereenvoudigen.

digitalisering bedrijf - klikopmorgen

EDIH Zuid-Nederland

Het platform klikopmorgen is gerealiseerd door EDIH Zuid-Nederland. Zij zijn één van de 136 ‘hubs’ die samen het European Digital Innovation netwerk (EDIH’s) vormen door heel Europa. Ze ondersteunen de mkb-maakindustrie in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg bij hun digitaliseringsvraagstukken. De focus van ligt op de sectoren agrifood, semicon, automotive, procesindustrie, medical systems en machinebouw. Om mkb-bedrijven uit deze sectoren (inclusief de toeleverindustrie) concrete stappen vooruit te laten zetten in de digitalisering van hun onderneming, zorgt EDIH Zuid-Nederland voor de juiste ondersteuning in de vorm van onder andere quickscans, advies, coaching, fieldlabs en workshops.