Geldzorgen? Schuldhulp voor ondernemers

05 oktober 2023

Actueel

Steeds meer ondernemers hebben geldzorgen. Als ondernemer ben je gewend om zelf alles op te lossen, maar soms is de situatie zo complex dat je er niet meer alleen uit komt. En dat is helemaal niet gek. Het kan namelijk iedereen overkomen, ongeacht hoe succesvol of goed georganiseerd je bedrijf ook is.

Gratis advies beschikbaar in 6 gemeentes

Maar wat kun je doen als de schulden zich opstapelen en het je allemaal te veel wordt? Het is belangrijk om te weten dat er hulp beschikbaar is. Speciaal voor ondernemers uit 1 van de 6 gemeentes (Roosendaal, Moerdijk, Zundert, Rucphen, Etten-Leur en Halderberge) is er De6voorOndernemers.

Over De6voorOndernemers

Wij bieden gratis advies en ondersteuning aan ondernemers die in financiële problemen zitten. Het doel is om de drempel om hulp te vragen zo laag mogelijk te houden, want schulden en geldproblemen zijn niets om je voor te schamen.

Dus ben jij als ondernemer uit één van deze gemeentes in de problemen geraakt en weet je niet meer wat je moet doen? Neem dan contact op met De6voorOndernemers voor gratis advies en hulp. Want samen staan we sterker en kunnen we werken aan schuldhulp en een oplossing voor jouw financiële problemen.

De6voorOndernemers - schuldhulp voor ondernemers

Tips voor het voorkomen van financiële problemen

Het voorkomen van geldzorgen is net zo belangrijk, zo niet belangrijker, dan het omgaan met hen wanneer ze zich voordoen. Als ondernemer zijn er verschillende strategieën die je kunt implementeren om je bedrijf financieel gezond te houden.

  1. Houd je financiën op orde: Controleer regelmatig de financiële gezondheid van je bedrijf. Zorg ervoor dat je alle inkomsten en uitgaven bijhoudt, en houd rekening met toekomstige kosten.
  2. Maak een buffer: Het opbouwen van een financiële buffer kan je bedrijf helpen om onvoorziene kosten op te vangen zonder in de schulden te raken. Het creëert een vangnet voor je bedrijf in tijden van nood.
  3. Zoek tijdig hulp: Wanneer je merkt dat de financiën niet meer kloppen of dat er schulden ontstaan, wacht dan niet te lang met het zoeken van hulp. Hoe eerder je actie onderneemt, hoe beter.
De6voorOndernemers - schuldhulp voor ondernemers

Schuldhulp voor ondernemers: Het proces

Als je financiële problemen hebt en je hebt besloten om hulp te zoeken, is het fijn om te weten wat je kunt verwachten. Hoewel elke situatie anders is, kan het proces van schuldhulp voor ondernemers er ongeveer als volgt uitzien:

1. Aanmelden bij De6voorOndernemers: Het eerste wat je kunt doen, is contact opnemen met De6voorOndernemers. Je vult de check in op de website en wordt automatisch doorgeleid naar een pagina met diverse specialisten die passen bij jouw situatie. Daaruit kies jij zelf degene waar jij het beste gevoel bij hebt. Onze specialisten kunnen je door het proces leiden en je ondersteunen.

2. Inventarisatie van de situatie: Samen met de specialist ga je een volledig overzicht maken van je financiële situatie. Dit omvat het in kaart brengen van alle schulden, en het identificeren van de oorzaken van de schulden. Aan de hand daarvan maken jullie samen een plan van aanpak. Belangrijk om te weten is dat jouw gegevens nooit met derden zullen worden gedeeld. Alle specialisten zullen uiterst zorgvuldig met je gegevens omgaan, daar kun je van op aan. Zij beseffen als geen ander hoe belangrijk discretie is.

3. Afbetalingsregeling treffen: De volgende stap is het treffen van een afbetalingsregeling met je schuldeisers. De specialist kan je hierbij helpen door te onderhandelen over een betalingsplan dat voor zowel jou als je schuldeisers acceptabel is. Het is fijn om een specialist als derde partij dit te laten doen, omdat deze de nodige afstand tot de situatie kan bewaren en objectief kan blijven gedurende de onderhandelingen.

De6voorOndernemers - schuldhulp voor ondernemers

4. Voortgang monitoren: Tijdens het hele proces zullen jullie samen de voortgang monitoren. Dit zorgt ervoor dat je op de goede weg blijft en dat eventuele obstakels of problemen snel kunnen worden aangepakt.

5. Nazorg: Na het voltooien van het proces is het belangrijk om te zorgen voor een stabiele financiële toekomst. De nazorg kan bestaan uit het helpen met budgetbeheer en het verstrekken van advies over het voorkomen van toekomstige schulden. Hierbij kan je denken aan het maken van een geldplan, maar je specialist zal goed kunnen inschatten wat het beste bij jouw specifieke situatie past.

Elke ondernemer heeft het recht om hulp te zoeken en te krijgen. Financiële problemen kunnen overweldigend zijn, maar je staat er niet alleen voor. Wij van De6voorOndernemers zijn er om je te helpen en ondersteunen op weg naar een stabiele financiële toekomst. Maak er gebruik van! We zijn er voor jou.