Financiële ondersteuning voor ondernemers

Het ondernemerschap bevalt je goed. De opdrachten komen gestaag binnen. Je bent lekker bezig en je doet waar je goed in bent. Toch ben je regelmatig op zoek naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. Hoe krijg je genoeg geld binnen om je volgende project te financieren? Wordt het niet eens tijd voor een eigen bedrijfspand of uitbreiding van de productiecapaciteit? Is er subsidie beschikbaar voor dat nieuwe product dat je wil gaan ontwikkelen? Je bent benieuwd naar welke financiële ondersteuning voor ondernemers er beschikbaar is.

financiële ondersteuning voor ondernemers - De6voorOndernemers

Fiscaal voordeel

Je accountant zal de meeste fiscale voordelen zo kunnen noemen en gebruiken wanneer het voor jouw bedrijf van toepassing is. Toch kan het geen kwaad om zelf eens te kijken welke opties voor jou gebruikt kunnen worden. De accountant weet misschien niet alle ins en outs van jouw bedrijf. Ontwikkelingen en plannen die jij in je hoofd hebt, kunnen zomaar voor fiscaal voordeel in aanmerking komen.

Denk daarbij aan de innovatiebox voor winstgevende, innovatieve activiteiten, die ervoor zorgt dat je over de winst van die activiteiten minder vennootschapsbelasting betaald. Of het loonkostenvoordeel als je iemand in dienst hebt genomen uit een doelgroep die meestal lastig werk vindt. Dit voordeel is een jaarlijkse tegemoetkoming in de loonkosten. Fiscale voordelen zijn een mooi voorbeeld van financiële ondersteuning voor ondernemers door de overheid.

Subsidies

Zowel nationaal als internationaal worden er diverse subsidies beschikbaar gesteld. Daarbij kan het gaan om subsidie bij de aanschaf van emissieloze bedrijfsauto’s, een tegemoetkoming wanneer je een jonge professional in dienst neemt, subsidie bij het overstappen van wegtransport naar de binnenvaart of spoorwegen en ga zo maar door. Subsidies zijn een mooie financiële ondersteuning voor ondernemers.

Er zijn talloze mogelijkheden. Het is alleen soms lastig om er achter te komen waar je terecht kunt en hoe je in aanmerking kunt komen voor dergelijke subsidies. De specialisten van De6voorOndernemers kunnen je verder helpen met het zoeken naar relevante opties voor jouw bedrijf. Het advies is gratis wanneer het gaat om zogenaamd staand advies (advies dat snel gegeven kan worden) en kan worden uitgebreid indien gewenst. In sommige gevallen zal er voor uitgebreider advies (zittend advies) geld gerekend worden, maar wanneer de specialisten aangesloten of werkzaam zijn bij de gemeente of (semi)overheid gaat het altijd om volledig kosteloos advies.

financiële ondersteuning voor ondernemers - De6voorOndernemers
financiële ondersteuning voor ondernemers - De6voorOndernemers

Kredieten, leningen en borgstellingen

Naast subsidies bieden de diverse overheidskredieten en leningen een goede mogelijkheid voor ondernemers om op een verantwoorde manier korte- of langetermijnfinanciering voor hun bedrijf te regelen. Verder zijn er diverse borgstellingen te krijgen. De overheid staat bij een borgstelling garant voor jouw bedrijf, zodat je op een makkelijke en snelle manier meer kunt lenen dan zonder de garantie. Uiteraard zijn er allerlei voorwaarden van toepassing, die afhankelijk zijn van het type borgstelling. Het loont beslist de moeite om je hier in te verdiepen.

Ben je starter en heb je grootse plannen? Dan kun je terecht bij Braventure. Dit non-profit samenwerkingsverband biedt programs, advies en financiering voor kansrijke start-ups uit Brabant. Naast het Brabant Startup Fonds kun je ook gebruik maken van een scala aan andere financieringsmogelijkheden. Ook voor scale-ups zijn er diverse financieringen beschikbaar bij Braventure.

Kosteloos advies nodig van lokale specialisten?

Met De6voorOndernemers sta je er niet alleen voor. Onze specialisten geven je antwoord op je ondernemersvragen.

Vul de check in

Kies de specialist

Neem Contact op

Geldproblemen

Wanneer je bedrijf om wat voor reden dan ook niet lekker loopt en de facturen zich opstapelen, dan is financiering niet altijd de beste oplossing. De blik van een buitenstaander kan soms licht op de situatie werpen, zodat er mogelijkheden naar boven komen waar je misschien zelf nog niet aan gedacht hebt. Wanneer je 1 van de specialisten van De6voorOndernemers inschakelt, wordt de tijd voor je genomen en zul je altijd met de nodige discretie verder geholpen worden.

De6voorOndernemers weet raad

Het platform van De6voorOndernemers is speciaal gericht op ondernemers. Ondernemers zoals jij, die vooruit willen en vol met vragen zitten. De aangesloten specialisten hebben allemaal hun eigen expertise en ze helpen je gratis verder als je gevestigd bent in de gemeente Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen of Zundert. Zij weten als geen ander de weg te vinden in het oerwoud van regelgeving en financiële ondersteuning. Een subsidie voor de verduurzaming van je productielijn? Zij wijzen je de weg. Tijdelijke financiering nodig? Zij weten zo een half dozijn verschillende opties voor je te vinden.

Onze partners voor startende en ervaren ondernemers