Belastingschuld door bijzonder uitstel van betaling, wat nu?

18 april 2023

Actueel

Belastingschuld door bijzonder uitstel van betaling, wat nu?

Het leek de perfecte oplossing. Door het bijzonder uitstel van betaling van de Belastingdienst kregen jij en je bedrijf weer wat ademruimte in de lastige coronaperiode. Maar nu moet de daardoor ontstane belastingschuld voldaan worden. Hoewel je (tegen beter weten in) gehoopt had dat het bedrag uiteindelijk wel kwijtgescholden zou worden, is dat niet het geval. Je hebt een brief gekregen van de Belastingdienst met daarin de mededeling dat je nu toch echt moet gaan betalen. Dat is slikken.

Problemen met de aflossing van je belastingschuld

Misschien is het niet direct de geruststelling waar je op zit te wachten, maar je bent niet de enige. Er zijn ongeveer 64.000 ondernemers die nog niks hebben betaald van het bedrag dat ze de Belastingdienst verschuldigd zijn na de coronatijd. Als jij inderdaad 1 van die ondernemers bent en niet goed meer weet wat je nu moet doen, steek dan je kop niet in het zand.

Je bent misschien geneigd om in de ontkenning te gaan zitten, maar dat is nergens voor nodig. Juist door de problemen onder ogen te zien, kun je tijdig een oplossing vinden. De6voorOndernemers helpt je gratis en indien gewenst anoniem met alle vragen waar je op dit moment mee zit. Om hulp vragen is geen teken van zwakte, maar vergt juist moed en kracht. Als je nu niet reageert op de brief die je hebt ontvangen van de Belastingdienst, dan wordt het probleem juist alleen maar groter.

belastingschuld door bijzonder uitstel van betaling

Kom op tijd in actie

De afgelopen jaren zijn voor veel ondernemers loodzwaar geweest. Je hebt constant op je tenen moeten lopen en de rek is er zo langzamerhand wel uit. Nu de Belastingdienst ook nog eens aan de bel trekt, bereikt de stress een hoogtepunt. Je weet niet meer hoe je alles geregeld kunt krijgen en je bent het overzicht volledig kwijt. Inzicht in de exacte hoogte van de belastingschuld door bijzonder uitstel van betaling en de mogelijkheden om een regeling te treffen, dat is wat je nodig hebt. Natuurlijk wil je alles het liefst zelf regelen, want dat is wat je gewend bent. Maar door er iemand van buitenaf met een open blik naar te laten kijken, kun je juist tot nieuwe inzichten komen.

Er zijn namelijk verschillende opties om toch (tijdelijk) wat meer ruimte te creëren. Uiteraard moet je bedrijf dan wel aan de nodige voorwaarden voldoen en zal uiteindelijk toch het volledige schuldbedrag voldaan moeten worden. De specialisten van De6voorOndernemers kunnen je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn. Zij weten ook waar je moet zijn om alles in gang te zetten. Dat is fijn, want je hebt als ondernemer al genoeg om je druk over te maken.

belastingschuld door bijzonder uitstel van betaling

Wat gebeurt er als je de belastingschuld niet kunt betalen?

Allemaal mooi en aardig, maar wat zijn eigenlijk de mogelijke gevolgen als je niet op tijd betaalt? Als het je niet lukt om de belastingschuld door bijzonder uitstel van betaling te voldoen, dan onderneemt de Belastingdienst stappen om het geld toch binnen te krijgen. Op het moment dat je alles op zijn beloop hebt gelaten en zelf geen actie hebt genomen om bijvoorbeeld een betalingsregeling te treffen, dan wordt er een traject opgestart door de Belastingdienst.

Het vervelende van dat traject is dat het meestal extra kosten voor jou als ondernemer met zich meebrengt. Zo kan de Belastingdienst je de kosten voor de extra administratie, deurwaarder en het gerechtelijke dwangbevel allemaal in rekening brengen. Ze zijn ook gerechtigd om een extra boete op te leggen. In het ergste geval kan er zelfs beslag gelegd worden op je inboedel, woning of andere onroerende zaken. Dit kun je wellicht voorkomen door op tijd een betalingsregeling te treffen of door gebruik te maken van de opties die er zijn betreffende het bijzonder uitstel van betaling. Trek dus op tijd aan de bel!

Kosteloze en discrete hulp

Misschien voelt het als een nederlaag, maar iedere ondernemer kan in de problemen raken. Als je de situatie onder ogen durft te zien, dan ben je al een eind op weg. Bij De6voorOndernemers kun je kosteloos geholpen worden. Er zijn meerdere specialisten die je kunnen helpen en wanneer je de gratis check invult, krijg je een overzicht van diverse specialisten waaruit je zelf een keuze kunt maken.

Als ondernemer sta je er niet alleen voor!